Skip to main content

NELI training en ondersteuning/begeleiding

NELI training en ondersteuning/begeleiding

Online training

  • NELI biedt twee online trainingen (in totaal acht uur) en een hub om je alles te leren wat je moet weten over het begeleiden van het NELI-programma. Deel één is bestemd voor alle professionals op een school die betrokken zijn bij NELI (tutoren, kleuterleerkrachten, NELI-coördinatoren, directie). Het richt zich vooral op de algemene taalontwikkeling van kleuters. Deel twee richt zich vooral op de tutoren; verdere uitleg over de uitvoering van het programma. De hub is er extra ondersteuning tijdens de uitvoering van NELI. De trainingen en hub worden online aangeboden. Als je de twee trainingen voltooit, ben je een volledig opgeleide NELI-beoefenaar.

Ondersteuning/begeleiding

  • Tijdens de voorbereiding, training en uitvoering van het programma worden tutors en hun scholen op verschillende manieren ondersteund door Vinci:

Mentoren: tijdens de online training kunnen deelnemers met vragen terecht bij mentoren. Dat zijn experts die het programma goed kennen. Zij geven binnen 48 uur antwoord op vragen die deelnemers op het platform stellen.

Coaching: de coaching richt zich op de juiste uitvoering van het programma en op optimale interactie tussen tutor en kind. De coaching vindt plaats in de eerste weken van de uitvoering van NELI. De coach observeert een groepssessie en bespreekt deze na met de tutor en coördinator van de school. In het geval dat coach en school het nodig vinden om nog een coachingssessie te plannen, dan is het mogelijk om een tweede keer coaching te plannen. De coaching bij NELI is optioneel.

Helpdesk: voor praktische vragen over de uitvoering van de tutorsessies is een helpdesk ingericht. Scholen kunnen onder werktijd per mail contact opnemen met de helpdesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webinars

We bieden regelmatig webinars waarin je meer informatie krijgt over NELI.